top of page

Uutta oppimassa ja kokemassa Barcelonassa 21.3.-25.3.2023


Katja ja Vendla

Sain mahdollisuuden vierailla uudessa kansainvälisessä yhteistyöoppilaitoksessa ja työssäoppimispaikassa Barcelonassa. Hienoa tässä on myös se, että pääsin matkaan yhdessä Santasport Lapin Urheiluopiston kollegan Vendla Tiihosen kanssa.

Keskiviikkona vierailimme Institut Val D`Hebronissa ja tapasimme siellä Alegran ja muita opettajia. Pääsimme osallistumaan opettajien arviointikokoukseen, jossa jokainen opiskelija käsiteltiin ja arvioitiin erikseen. Mielenkiintoista ja opettavaista. Koulu on vanha orpojen koti ja kuulimmekin oppilaitoksen historiasta. Oppilaitoksessa ei ole edelleenkään mm. ilmastointia ja hissiä, mutta upea vanha rakennus huokuu historiaa. Illalla vierailimme opiskelijoiden kämpillä, joka sijaitsi ison puiston kyljessä vain kävelymatkan päässä Barcelonan pääkadulta La Ramblalta.


Kuvissa: 1. Varalan ja Santasportin opiskelijat 2.. Katja, Alegriia ja Vendla 3. Val D'Hebronin kirjasto 4. Koulun ERASMUS taulu


Torstaina tutstuimme opiskelijoiden työssäoppimispaikaan Club Natació Barcelonaan. Hyvinvointikeskus sijaitsee Barcelonan pääbiitsillä – aivan huikea paikka uima-altaineen, ryhmäliikunta- ja kuntosaleineen. Upeilla kattokentillä treenattiin myös mm. nyrkkeilyä rantamaisemissa. Clubin tärkein arvo ja visio oli sosiaalisuus ja se kyllä näkyi kaikessa: iloiset kaikenikäiset asiakkaat, tsemppaavat ohjaajat ja muu avulias henkilökunta. Varalan ja Rovaniemen opiskelijat pääsivät osallistumaan tunneille sekä altailla että saleilla. He pääsivät myös toimimaan apuohjaajina ja tuottamaan kirjallista materiaalia. Tänne minäkin voisin työllistyä!


Kuvat: CLUB NATACIÓ BARCELONA 1. spinning sali 2. sisä uima-allas 3. Sijainti Barceloneta Beachillä


Perjantaina osallistuimme opiskelijoiden elämysliikunnan näyttöön. Neljän tunnin reippailun aikana opiskelijat kertoivat matkalla olleiden rakennusten historiasta, kasveista ja eläimistä. Hieno kokemus upeissa maisemissa ja aurinkoisessa säässä.


Kuvat: 1.Reippailua upeissa maisemissa 2.Opiskelijat kertomassa rakennuksen historiasta 3. Vendla kapeassa kuilussa 4. Perillä huipulla!


29 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page