top of page
Maailman kartta3.jpg
EN-Funded by the EU-POS.jpg

Kansainvälisyys osana opintoja

Kansainväliset jaksot osana opintoja.
Millaisia jaksot ovat?

Kansainvälinen jakso Varalassa.

Opintojesi aikana sinulla on mahdollista lähteä kansainväliselle jaksolle ulkomaille.

Suurin osa jaksoista on työpaikalla järjestettävän koulutuksen jaksoja, eli oman alan työpaikalla työskentelyä tai seuraamista kansainvälisessä yrityksessä. Jaksoihin voi kuulua kumppanikohteissamme myös tutustumista paikalliseen kouluun, opetukseen ja opiskelijoihin. 

Kansainvälinen jakso rahoitetaan apurahalla. Varalan Urheiluopistolla on käytössään EU:n Erasmus+ apurahoja.

 

Millaisia jaksot ovat?

Työpaikan voi harjoitteluun etsiä itse, tai se voi löytyä kumppanikohteistamme.  Tietoa kumppanikohteistamme ja kokemuksia ulkomailla aiemmin olleilta Varalalaisilta löydät näiltä sivuilta:  https://www.jokaopiskelijavarala.fi/uutiset-ja-blogit

Kansainväliselle jaksolle haetaan hakemuksella. Siihen vaaditaan ryhmänohjaajan puolto. Vaatimuksena on myös täysi-ikäisyys ja se että opinnot ovat edenneet odotetusti. Alla olisi hyvä olla kokemusta jo alalta, esimerkiksi ensimmäinen työssäoppimisjakso kotimaassa suoritettuna. Lähtökohta on, että alkeita ei lähdetä opettelemaan ulkomaiselle työpaikalle, vaan opiskelijalla on hyvä olla lähtiessään perustietämys alasta. 

Kv-jakso voi kestää 2vko-6 vko ja sijaita jossain päin Eurooppaa. Varalalalla on vuonna 2023 eteenpäin myös rajallinen määrä apurahoja Euroopan ulkopuolisiin vaihtoihin, jotka myönnetään ja järjestetään tapauskohtaisesti. Voit olla yhteydessä kv-vastaaviin, jos sinulla on tiedossa Euroopan ulkopuolinen työharjoittelupaikka. Varalassa kansainväliselle jaksolle haetaan mielellään 2-3 kuukautta ennen toivottua jakson ajankohtaa hakemuksella. Kansainvälisiä jaksoja toteutetaan sekä yksin että ryhmissä. Jaksojen pituus mitoitetaan opiskelijan valmiuksien ja vastaanottavan tahon mahdollisuuksien mukaan. 

 

Tuettu jakso

Kv-vastaava auttaa järjestämään kv-jaksoja kumppanikohteissamme, jotka päivittyvät jatkuvasti. Tällöin kohteessa on Varalan kumppanikoulun tai organisaation yhteyshenkilö, joka auttaa järjestelyissä (mm. työpaikan ja majoituksen etsintä). Varalan kansainvälisten asioiden vastaavat Samuli Liinpää ja Juha (Upi) Antikainen auttavat opiskelijaa jakson järjestelyissä ja tarvittaessa matkajärjestelyissä. Tällöin opiskelijan tekemä CV ja motivaatiokirje lähetetään ulkomaille kumppanikohteeseemme, jossa paikallinen yhteyshenkilö etsii opiskelijalle sopivaa työpaikalla järjestettävän koulutuksen paikkaa. Kansainvälinen jakso varmistuu vasta, kun sopiva työssäoppimispaikka ja asunto on löytynyt kohteessa. 

Opiskelijan kanssa sovitaan hakuprosessin edetessä lentojen hankinnasta, lentokenttäkuljetuksista ja asumisesta kohteessa. Majoitus hankitaan lähtökohtaisesti opiskelijan itsensä toimesta yhteistyössä ulkomaisen kumppanin kanssa, tai opiskelija voi myös hankkia majoituksen kokonaan itse.   

Mikäli Varala maksaa opiskelijan lentoja, majoitusta tai muita kuluja, ne vähennetään opiskelijan tilille saamasta apurahan kokonaissummasta. 

 

Itsenäinen jakso

Kannustamme opiskelijoitamme olemaan aktiivisia ja edistämään työelämä- ja työhakutaitoja ottamalla itse yhteyttä kansainvälisiin yrityksiin (engl. Cv:n ja motivaatiokirjeen teko on osa kv-jakson prosessia) ja hankkimalla työpaikalla järjestettävän koulutuksen paikan itsenäisesti. Itsenäiselle jaksolle haetaan samoin ohjein ja vaihein kuin tuetulle jaksolle. Kun kv-vastaava ja ryhmänohjaajasi ovat hyväksyneet työpaikan (olleet heihin yhteydessä ja varmistaneet sen sopivuuden), voidaan jaksollesi tehdä englanninkielinen koulutussopimus ja myöntää Erasmus+ apuraha. Itsenäisen jakson matkajärjestelyt opiskelija hoitaa itse ja saa sitä varten Erasmus+ apurahan tililleen kokonaisuudessaan. Opiskelija ottaa vastuun majoituksen ja lentojen etsinnästä ja varauksesta itsenäisesti, jolloin hän pääsee vaikuttamaan niihin joustavasti. 

Sekä itsenäisen, että tuetun kv-jakson suorittava opiskelija hakee jaksolle samalla tavalla. Katso hakuohjeet alempaa tältä sivulta.

Kansainvälinen jakso osana opintoja

Jo kansainväliselle jaksolle hakiessasi sinulle kertyy monenlaista osaamista, joka voidaan tunnistaa ja tunnustaa osaksi opintojasi! Kansainvälisellä jaksolla voi hankkia osaamista ammatillisten tutkinnonosien, , sekä kaikille yhteisen ammatillisen valinnaisen, paikallisesti tarjottavan tutkinnon osan suorittamiseen: Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen, 15 osp. 

Jakson opinnot suunnitellaan hoks-keskustelussa yhdessä ryhmänohjaajan kanssa hakuvaiheen alussa. Varalan kv-vastaavat auttavat haun vaiheissa ja jakson opintojen suorittamiseen liittyvissä kysymyksissä. 

Alla listatut Kv-jakson hakuvaiheet ovat osa Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen -tutkinnon osaa (15osp) ja ne ovat vaatimuksena myös Erasmus+ -apurahan saamiselle.

 

Kun vaaditut tehtävät on tehty valmiiksi, saamme ulkomaanjakson toteutumaan mahdollisesti nopeallakin aikataululla.

Europe.jpg

Hakeutuminen kansainväliselle liikkuvuusjaksolle

Hakuohjeet

Kansainvälisen jakson hakuohjeet ja vaiheet

Kun klikkaat kuvaa ja saat sen näkyviin tiedostona, josta kaavio on helpommin luettavissa ja voit myös ladata sen itsellesi myöhempää käyttöä varten.
Opiskelijoiden liikkuvuuden vaiheet 1.0_LISA ja UPI.jpg

Check-up lista auttaa muistamaan mitä pitää valmistella ennen lähtöä.

Lataa check up -list tästä!

Lataa kansainvälisen vaihdon check up lista ja etene kansainvälisen jakson järjestelyissä merkiten itsellesi asioita tehdyksi. Listasta löydät myös vinkkejä kv-jaksolle valmistautumiseen ja ulkomaille sopeutumiseen.

1. Tee hakemus kansainväliselle jaksolle

Keskustele ryhmänohjaajasi kanssa toiveestasi päästä kansainväliselle jaksolle hyvissä ajoin HOKS-keskustelussa.

 

Haku lukuvuoden 2024-2025 liikkuvuusjaksoille on käynnissä

 

Itsenäinen jakso/tuettu jakso: lue selitys kohdasta: Kansainväliset jaksot osana opintoja. Millaisia jaksot ovat?

Seuraavat tuetut jaksot ovat mahdollisia syksystä 2024 eteenpäin.

Huom: Tarvitsemme kv-toimistossa jaksojen suunnitteluun 3-6 kk.

Tee sähköinen hakemus Wilmassa.

 

Sitten varaa aika ryhmänohjaajan kanssa HOKS keskusteluun. HOKS keskustelussa katsotte yhdessä mihin tutkinnonosaan liikkuvuusjakso soveltuu ja miten esittämäsi ajankohta sopii muihin opintoihin. Ota mukaasi keskusteluun englanninkielinen ansioluettelo (CV) ja motivaatiokirjeesi. (Ohjeet näihin löytyy kohdasta 2).

  • Kansainväliselle jaksolle päästäkseen opiskelijan tulee saada ryhmänohjaajan puolto.

  • HUOM! Kv-jaksot ovat mahdollisia toistaiseksi vain täysi-ikäisille. Sinun on oltava 18-vuotta täyttänyt lähtiessäsi Varalan kansainvälisellä jaksolle. (Paitsi ryhmäliikkuvuus)

Hakulomakkeen täyttäminen huolella on hyväksymisen kannalta tärkeää. Vastaanottavat organisaatiot voivat ottaa vastaan rajallisen määrän hakijoita, joten jos on useampia hakijoita silloin hakijat laitetaan järjestykseen mm. hakulomakkeen tietojen ja opintomenestyksen pohjalta. 

Mikäli hakijoita ei voida laittaa paremmuusjärjestykseen, apurahansaajat valitaan arvalla!

Samalle henkilölle voidaan opintojen aikana myöntää useampi apuraha, mutta mikäli henkilö hakee toista liikkuvuusjaksoa hänen valintaansa vaikuttavat:

  • Onko apurahoja jäljellä kaikille muille hakijoille - jos ei, niin toisen kerran hakija ei voi saada apurahaa uudestaan!

  • Onko vastaanottavaan organisaatioon samana lukukautena hakemassa enemmän opiskelijoita, kuin mitä vastaanottava organisaatio voi ottaa vastaan - mikäli näin on, sama hakija ei voi saada samana lukukautena kahta apurahaa.

Apua hakuun saat Varalan kv-vastaavalta. Ole rohkeasti yhteydessä, ja varmista näin, että osaat hakea oikein ja tiedät miten valinnat tehdään.

2. Tee englanninkielinen ansioluettelo (CV) ja motivaatiokirje

Lähetä ne sähköpostin liitteenä kv-vastaavalle: samuli.liinpaa@varala.fi tai juha.antikainen@varala.fi ja muista ottaa nämä dokumentit mukaasi HOKS keskusteluun ryhmänohjaajasi kanssa.

 

Ansioluettelon tekoon löytyy hyviä pohjia netistä googlettamalla.

Voit käyttää esimerkiksi Europass online ansioluettelopohjaa tai Canva -ohjelmaa.

 

Vinkkejä ansioluettelon tekoon:

  • muista laittaa koko nimesi ja syntymäaikasi

  • laita itsestäsi tunnistettava kuva

  • laita koulutus ja työkokemus uusimmasta vanhimpaan

  • huomioi, että sinulla on työkokemusta myös opintojen aikaisesta työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta! Tämänkin voit kuvailla ansioluettelossasi

  • Varalan englanninkielinen nimi on Varala Sports Institute 

  • Oman tutkintosi englanninkielinen nimi löytyy täältä: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/en/ammatillinen/3932280/tutkinnonosat

  • Katso tästä video-ohjeet Europass cv:n tekemiseen

  • Muista tallentaa tiedostot omalla nimelläsi, esim. etunimi.sukunimi_CV

 

Motivaatiokirjeessä kerro hieman itsestäsi ja syistä miksi haluat lähteä kv-jaksolle. Lataa mallipohja tästä.

  • Kerro milloin ja miten pitkäksi aikaa haluaisit lähteä, ja erityisesti millaisista työpaikoista ja -tehtävistä olisit kiinnostunut, sekä millaista osaamista sinulla jo on omalta alaltasi. Tämä auttaa juuri sinulle sopivan, kiinnostavan paikan löytymisessä!

  • Muistathan: kielen, maan ja kansallisuuden nimet isoilla kirjaimella, esim. Finland, Finnish citizen, I speak Finnish and English.

3. Tehdään sitoumus ja apurahasopimus

Opiskelija saa kansainvälistä jaksoaan varten Erasmus+ -ohjelman apurahan. Apurahasopimus-sitoumuksen laatii Varalan kansainvälisten asioiden vastaava Samuli Liinpää tai Juha Antikainen yhdessä opiskelijan kanssa.

Kyseisen dokumentti allekirjoitetaan yhdessä, kun jaksosi on varmistunut ja vaaditut dokumentit ja tiedot (CV, motivaatiokirje) on välitetty kv-vastaavalle. Samalla sitoudut lähtemään jaksolle. Sitoumus tehdään myös väärinkäytösten varalle. Opiskelija sitoutuu noudattamaan Varalan järjestyssääntöjä ja ERASMUS+ apuraha sääntöjä,  ja opiskelija vakuuttaa, että on lukenut liitteen vakuutusinfon, ja tietää omat velvollisuutensa jaksolla.

 

HUOM! Apuraha maksetaan opiskelijan apurahasopimuksessa ilmoittamalle tilille osittain ennen matkaa. Tarkistathan oikean tilinumeron sopimuksesta, sekä täytät sopimukseen yhteystiedot kohtaan ICE-henkilön nimi ja puhelinnumero (äiti/isä/muu läheinen).

 

Loppuosa apurahasta maksetaan matkan jälkeen, kun kaikki vaihtojaksoon kuuluvat dokumentit on tehty. 

4. OLS (Online Language Support), ERASMUS+ kielivalmennus

  1. Osallistuja rekisteröi itselleen EU Login –tunnukset

  2. Osallistuja kirjautuu EU Login tunnuksilla EU Academyn ”Learn a new language” sivulle​​

  3. Ensimmäisellä kertaa kirjautuessaan osallistuja täyttää tietoturva ja –suoja osiot

  4. OLS kielitestit löytyy kirjoittamalla hakukenttään ”Placement test”

OLS kielitesti on pakollinen kaikille liikkuvuusjaksolle osallistuville! 

  • Tehtyäsi kielitestin, jaa tai lähetä todistuksesi kv. vastaavalle!

 

OLS sivuilla voit halutessasi parantaa kielitaitoasi useissa eri kielissä, aina kolmen vuoden ajan! Huippu mahdollisuus opiskella esim. Espanjan alkeet ennen liikkuvuusjaksoa Espanjaan.

 

Klikkaa kuvaa ja pääset tarkempiin ohjeisiin!

OLS_lintu_edited.png

5. Tehdään sopimus vastaanottavan organisaation kanssa

Kun työpaikalla järjestettävän koulutuksen paikka on varmistunut, tehdään sinulle sopimus vastaanottavan organisaation kanssa.

Työpaikalla tapahtuva jakso: Training agreement

 

Training agreement

Oma ryhmänohjaajasi yhteistyöllä kv-vastaavan kanssa tekee vastaanottavan yrityksen kanssa englanninkielisen koulutussopimuksen, eli Training agreementin. Training agreementin allekirjoittaa yritys ja Varalan kv. vastaava. Training agreementin tekemiseksi Varala tarvitsee yrityksen tietoja.

  • Itsenäiselle jaksolle, opiskelijan on toimitettava kv-toimistoon seuraavat tiedot:

    • Company name:

    • Name of the company’s mentor:

    • Email of the company mentor (for signature of the Training agreement):

    • Company address:

    • Company email:

    • Company tel:

    • Company webpage:

    • Working clothing provided by the employer: yes/ no

    • Meals are provided by the employer: yes/no

    • What should the student bring along from Finland (if any):

    • Working hours and days:  5 days  /week,  __ hour /day (max 8h).

    • Working tasks:

  • Tuetun jakson kohdalla, Varalan kumppanikohteissa koulutussopimukseen vaadittavat tiedot saadaan Varalan kansainväliseltä kumppanilta.

Englanninkielisessä Training Agreementissa kuvataan mm. jakson ajankohta ja kesto, kohdemaa, työpaikka, jakson tavoitteet, tutkinnon osa johon kansainvälinen jakso kuuluu, ja turvallisuusasioita (aivan kuten kotimaassa koulutussopimuksessa)

 

Jokainen kansainväliselle jaksolle lähtevä opiskelija voi suorittaa jaksollaan sovittaessa ammatillisia tutkinnon osia tai niiden osa-alueita, sekä paikallisesti tarjottavan ammatillisen valinnaisen tutkinnonosan ”Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen”, 15 osp.

Jakson oppimistavoitteiden pohdinnassa voit hyvin käyttää alla olevaa kaaviota pohdinnan tukena: 

Resurssi on luonnollisesti apuraha + muu resurssi jakson ajalle, riippuen omista suunnitelmista. Toimenpiteet liittyvät valmistautumiseen ennakolta kohteeseen ja sen mahdollisuuksiin. Tuotokset mitä toivotaan saavutettavan ja saavutettiinko, sekä sitten mitä vaikutusta opituilla asioilla on sinun tulevaisuuden kannalta ja kenties se johtaa johonkin uuden mahdollisuuden avautumiseen ja silloin jaksolla on jo vaikuttavuutta.

 

 

 

 

Ota itsearviointi-arviointisivut mukaan jaksolle paperisena (tai tulosta se kohteessa, mikäli olet varma, että saat tulostettua sen siellä).

  • Elokuussa 2023 aloittaneiden itsearviointi-arviointi ja paikallaolotodistus lomakkeen saat tästä.

  • Viimeisellä vaihtojakson viikolla, täytä itsearviointi ja pyydä työpaikan edustajaa arvioimaan kirjallisesti jaksosi. Pyydä dokumenttiin myös työpaikan mentorin allekirjoitus.  Täyttäkää myös Europassi jakson osalta samalla kertaa.

  • Jaksolta palatessasi arviointisivujen jokainen kohta tulee olla huolella täytetty, jotta voit saada apurahan pantin, eli loput apurahastasi tilillesi.

  • Palauta arviointisivut skannattuna ryhmänohjaajallesi ja kv-vastaavalle. Tätä varten Appstoresta ja Play-kaupasta voit ladata puhelimeesi ilmaisen sovelluksen hakusanalla ”scanner app”, joka muuttaa kuvat pdf-tiedostoiksi.

  • Kuinka teen itsearvioinnin ja pyydän arvioinnin työpaikalta?

Tarvittaessa saat lisätietoja ja apua kv-vastaavilta kun asia on sinulle ajankohtainen, ja tietenkin aina pyydettäessä.

6. Paikallaolotodistus, itsearviointi, Europass ja arviointi

7. Matkajärjestelyt

Opiskelijalla on aina vastuu selvittää itse ajankohtaiset pääsyvaatimukset niin kohdemaan kuin lentoyhtiön osalta, ja hankittava ja pidettävä  mukanaan tarvittavat dokumentit.

 

Tässä vinkkejä tietojen selvittämiseen:

  • Tarkista asioimiesi lentokenttien ja lentoyhtiöiden sivut.

  • Selvitä kohdemaasi viranomaisten asettamat vaatimukset.

  • Ajankohtaista koronaviruksesta THL:n sivuilta: Infektiotaudit ja rokotukset – THL

  • Ohjeet Suomen rajanylitykseen koronapandemian aikana –Rajavartiolaitos

  • Perehdy / etsi tietoa kohdemaan koronaan liittyvistä rajoituksista ja vaikutuksista päivittäiseen elämään

  • Tee matkustusilmoitus. Näin ulkoministeriö tietää missä suomalaiset ihmiset matkustavat ja asuvat, ja he voivat infota ja ottaa yhteyttä maassa tapahtuviin  kriisitilanteihin liittyen.

  • Lataa Omakannasta koronapassi, mikäli sellaista jossain vielä vaaditaan.

    • Tulosta todistus Omakannasta ja ota se mukaan matkalle ja/tai tallenna todistus kännykkääsi muistiin.

 

Lopuksi: kv-jaksosi varmistuu vasta, kun vastaanottava taho vahvistaa ottavansa sinut vastaan ja mikäli Koronatilanne antaa matkalle myöten.

Pidetään peukkuja, onnea matkaan!

IMG_20220309_211502.jpg

8. Matkaraportti

Kv-jaksosi jälkeen haluamme tietää, miten kaikki sujui.

 

Tee jaksostasi vapaamuotoinen matkaraportti. Raportin voi olla vaikkapa video tai blogi, tai sitten perinteisempi kirjallinen raportti kuvin. Muista hyödyntää runsaasti ottamiasi kuvia! Sisältöön saat vinkkiä tästä Powerpoint -pohjasta.

 

HUOM! Vaikka raportti on vapaamuotoinen tulee siinä käsitellä yllä olevassa Powerpoint-pohjassa mainittuja kysymyksiä.

 

Pohdi matkaraportintekotapaa jo ennen matkaa. Suosittelemme, että aloitat raportin teon jo jakson aikana.

 

Voit tutustua vaihdoissa olleiden Varalan opiskelijoiden kokemuksiin ja kohdevaihtoehtoihin JokaOpiskelija -sivuilta. Myös sinulta odotetaan Blogia JokaOpiskelija sivulle - saat sen varmaan helposti muokattua raportistasi. Blogi aineisto (tekstit, kuvat ja/tai video) toimitetaan Samuli Liinpäälle (samuli.liinpaa@varala.fi)

9. Matkan jälkeen

Saat apurahan loppuosan tilillesi, kun kaikki vaihtojaksoon kuuluvat dokumentit on tehty ja olet:

  • palauttanut englanninkielisen koulutussopimuksen (Training / Learning agreement) tarvittavilla allekirjoituksilla (lähtökohtaisesti ennen matkaa)

  • vastannut palautekyselyyn matkan jälkeen (linkki tulee sinulle rahoitussopimukseen kirjattuun sähköpostiin lähettäjältä: replies-will-be-discarded@ec.europa.eu) tai vastaavasta.

  • palauttanut kaikkien osapuolten allekirjoittaman, itsearvioinnin ja arvioinnin sisältämän itsearviointi-arviointidokumentin kv-yhteyshenkilöllesi, sekä Europass Mobility dokumentin

  • palauttanut matkaraportin ja Blogi materiaalin kv-yhteyshenkilöllesi.

TERVEYTEEN JA TURVALLISUUTEEN LIITTYVÄT ASIAT

Eurooppalainen sairaanhoitokortti

Ennen lähtöä apurahan saajan tulee hakea Kelasta eurooppalainen sairaanhoitokortti, joka takaa haltijalleen oikeuden saada tarvitsemaansa hoitoa EU-kansalaisena muissa EU-maissa. Kortti on maksuton ja voimassa kaksi vuotta. Kortin voi tilata Kelasta puhelimitse, täyttämällä hakulomakkeen tai verkossa Kelan asiointipalvelussa.

Lisätietoa ja toimintaohjeet saat löytyvät Kelan Internet-sivuilta osoitteesta: http://www.kela.fi/eurooppalainen-sairaanhoitokortti.

Rokotukset

  • Opiskelijan tulee ottaa yhteyttä kouluterveydenhuoltoon perusrokotusten voimassaolon tarkistamiseksi.

  • Opiskelijoiden tulee selvittää kohdemaakohtaiset rokotukset terveydenhoitajalta etukäteen.

  • Koronarokotukset eivät ole pakollisia, mutta kannustamme kaikkia ottamaan rokotteet. Sen lisäksi, että rokote ehkäisee vakavaa sairastumista, se myös helpottaa rajamuodollisuuksia.

  • Terveydenhoitajan antama rokotuskortti on otettava mukaan vaihtoon lähdettäessä.
     

Lisätietoa rokotuksista löytyy Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen www-sivuilta https://thl.fi/

Vakuutusturva

Varalan opiskelijat ovat ulkomailla ollessaan vakuutettu oppilaitoksessa ja työpaikalla tapahtuvan

oppimisen sekä vapaa-ajan aktiviteettien ajalle sairauksien ja tapaturmien varalta (matkustajavakuutus sekä lakisääteinen tapaturmavakuutus). Lisäksi vaihtojakson aikana on voimassa myös vastuuvakuutus, joka kattaa mahdolliset tahattomat aineelliset vahingot esim. työssäoppimispaikalla silloin, kun paikallisen työpaikan isännän vastuuvakuutus ei ole voimassa.

 

Varalan vakuutukset eivät sisällä matkatavaravakuutusta, joten opiskelija voi halutessaan ottaa

oman henkilökohtaisen matkatavaravakuutuksen Varalan yhteisen vakuutuksen lisäksi.

Matkustusturvallisuus

Liikkuvuusjakson turvallisuus riippuu usein miten liikkujasta itsestään. Turvallisuus asioihin voit perehtyä lisää esimerkiksi perehtymällä näihin.

Painikkeiden takaa löydät aiheeseen liittyvän dokumentin, jonka voit tallentaa itsellesi.

IMG_20220310_092238.jpg

KV-TOIMISTOSTA LISÄTIETOA

Samuli Liinpää_1.jpg

Samuli Liinpää

KV-koordinaattori

Opiskelijat ja muu henkilöstö

+358 44 3459 917

Upi Antikainen_1.jpg

Juha Antikainen

KV-koordinaattori

Urheilijat, Valmentajat sekä Valmennuskeskus

+358 40 535 0337

bottom of page