top of page

Lanzarote matka LPT31

Erasmus+ -vaihtojakso; ennen matkaa

Vaihtojaksomme toteutettiin Erasmus+ -apurahan turvin. Erasmus+ on Euroopan Unionin yhteinen koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma, josta rahoitetaan alojen yhteistyötä Euroopassa. Ohjelma antaa eurooppalaisille mahdollisuuden opiskella, suorittaa työharjoittelu ja hankkia työkokemusta ulkomailla.

Koska vaihtomme rahoitettiin Erasmus+ -järjestön kautta, kuului siihen muutamia järjestön vaatimia dokumentointeja. Ennen matkaa täytimme ja allekirjoitimme vaihtorahasopimukset sekä Learning agreement –lomakkeet. Näiden lisäksi jokaisen matkalle lähtijän tuli täyttää vaihtojakson henkilökohtaiset tavoitteet Europass Mobility –lomakkeeseen.

Koska lähdimme matkalle ryhmänä, hoitui lentojen ja majoitusten varaaminen Varalan toimesta. Kevään aikana, ennen matkalle lähtöä, kokoonnuimme muutaman kerran yhteen allekirjoittamaan lomakkeita ja kuulemaan tulevasta reissusta.

Ennen lähtöä jokaisen oli tehtävä matkustusilmoitus, jossa ulkomaille matkustavat tai muuttavat tai jo ulkomailla asuvat suomalaiset voivat antaa matka- ja yhteystietonsa ulkoministeriölle. Hätätapauksessa tai kriisitilanteessa ulkoministeriö voi ottaa yhteyttä matkustusilmoituksen tehneisiin. Matkustusilmoitus kannattaa tehdä erityisesti silloin, jos matkustaa riskialttiille alueelle.


Lisäksi suositeltiin lataamaan Club La santa sovellus, jotta sen saisi heti käyttöön kohteessa. Sovelluksella pystyi varaamaan tunteja sekä katsomaan erilaisia liikuntavaihtoehtoja.


Matkat


Menomatkalla kohteeseen meillä oli välilasku Madridissa ja takaisin tullessa Barcelonassa. Lentomatkat kestivät kumpaankin suuntaan noin kuusi tuntia, jos välilaskuja ei lasketa. Molemmilla välilaskuilla odotimme jatkolentoa muutaman tunnin.

Lanzaroten lentokentältä kuljimme bussilla Club La Santaan ja sama takaisin tullessa. Bussimatka kesti puoli tuntia.

Paikan päällä saimme Club La Santalta pakettiauton käyttöömme, jolla kuljimme muun muassa isoon ruokakauppaan ja surffaamaan.



Club La Santa

Club La Santa sijaitsee Espanjan Kanarian saarilla, Lanzarotella. Sieltä löytyy puitteita 80 eri urheilulajiin, kuten: yleisurheilukenttä, uima-altaita, beachvolleyball kenttiä, padel- sekä tenniskenttiä, minigolfrata, kuntosali, sekä useampi tila ulkona ryhmäliikunta- sekä tanssitunteja varten. Alueella sijaitsevassa ravintolassa on myös mahdollista pelata esimerkiksi ilmakiekkoa tai biljardia, sekä keskiviikkoisin pääsee laulamaan karaokea. Viikoittain Club La Santalla on tarjolla 500 ohjattua aktiviteettia laidasta laitaan, johon pystyy ilmoittautumaan ja varaamaan paikan Clubin omasta sovelluksesta.

Huoneet Club La Santalla olivat meillä kolmen hengen huoneita, joissa oli yksi makuuhuone, olohuone, keittiö, kylpyhuone, sekä parveke. Huoneissa teimme itse ruoat, ja myös pyykkiä oli mahdollista pestä yleisellä pesukoneella pientä maksua vastaan. Ruoka- ja muut perustarpeet hankimme pääosin saaren toisella puolella sijaitsevasta Lidlistä, jossa kävimme reissun aikana kolme kertaa. Myös Club La Santalla oli oma pikku kauppa, joka oli kalliimpi kuin Lidl, mutta sieltäkin löytyi melkein kaikki tarpeellinen. Club La Santalla oli myös tosiaan oma ravintola, josta sai tilata esimerkiksi pitsaa ja paljon muutakin hyvää.



Yhteiset aktiviteetit Hollantilaisten kanssa

Työskentelimme päivittäin paljon hollantilaisten kanssa. Päivät alkoivat aamun aktiviteetilla, jonka olivat järjestäneet Hollannista olevat tuutorit. Aamuaktiviteeteilla tutustuttiin toisiimme ja kilpailimme ryhmissä toisia vastaan.

Päiväsaikaan meillä oli yhteinen masterclass, jossa oli paikalla kaikki. Masterclass aikana tutustumista sekä englannin kielellä harjoittelua. Meidät jaettiin 3 hengen ryhmiin missä oli suomalaisia ja hollantilaisia. Meidän tuli tehdä yhteinen ryhmäesitys ja esittää se muulle ryhmälle.

Työskentelimme Ironman kisoissa yhtenä iltana, joka oli triathlon. Työtehtäviin kuului kannustaminen maali alueella sekä urheilijoiden vienti maalialueelta ruokailemaan ja näin ollen palautumaan suorituksesta. Urheilijoita oli 20 eri maasta ja näin ollen englannin kielen harjoitusta saimme samalla.

Teimme koko porukalla päiväretken läheiselle tulivuorelle. Matkalla ryhmäydyttiin ja autettiin toisia. Kaikki pääsivät tulivuoren huipulle ja saimme otettua ryhmäkuvan.

Vapaa-ajalla vietimme aikaa yhdessä hollantilaisten kanssa altaalla ja pelasimme rantalentopalloa.



Green Team

Green Team on Club La Santan oma tiimi ammattitaitoisia ja kokeneita oppaita ja liikunnanohjaajia. He tarjoavat runsaasti urheilua, liikuntaa ja viihdettä loman aikana. Green Teamiin kuuluu 87 työntekijää ja 14 eri maasta. Green Team myös järjestää joka maanantai ilta Green Team Show- esityksen. Esityksessä he tanssivat ja luovat muuta viihdettä.

Green Teamilta sai omaan ohjaamiseen ja ammattitaitoon paljon asioita. He olivat energisiä ja iloisia tunneilla, joka sai asiakkaat syttymään treeniin. Ohjaajat olivat myös iloisia tuntien ulkopuolella. Heille oli helppo mennä juttelemaan ja kyselemään kysymyksiä. Ohjaajat näyttivät tunneilla liikkeet isosti ja selkeästi. He myös kertoivat selkeästi oikean asennon liikkeeseen, jota tehtiin. Ohjaajat myös kannustivat asiakkaita kysymään kysymyksiä tunnin jälkeen, jos niitä tuli.

Green Teamilta käytäntöön vie energisyyden ja hymyn. Myös heiltä sai monia uusia hyviä liikkeitä erilaisiin tunteihin.

Club La Santa app

Reissun aikana käytimme Club La Santan omaa sovellusta, jonka avulla saimme varata itsellemme aktiviteetteja. Aktiviteetteja varatessamme sovelluksen kautta, käytössämme oli 300 pistettä, aktiviteetit olivat eri arvoisia ja aina kun varasit aktiviteetin jonka arvo esimerkiksi 40 pistettä vähentyi se aina tuosta 300 pisteestä. Kun olit suorittanut aktiviteetin jonka olit varannut niin, pisteet palautuivat takaisin sinulle. Sovelluksen kautta pystyi myöskin varaamaan itselleen vaikkapa padel- tai tennis kentän. Pelivälineitä pystyi lainaamaan sports booking:sta huonekortin avulla, välineitä sai varata 3 per huone. Sovelluksesta pystyi seuraamaan myöskin omaa aktiivisuutta ja historiaa, josta näki kaikki aktiviteetit joihin on osallistunut.


Erasmus+ -vaihtojakso; matkan aikana ja sen jälkeen

Vaihtojakson aikana meidän tuli täyttää reissupäiväkirjaa. Päiväkirjaa sai kirjoittaa valitsemallaan kielellä (suomi tai englanti) ja siihen tuli liittää muutamia kuvia reissulta. Päivittäisten päiväkirjamerkintöjen lisäksi reissupäiväkirjassa piti pohtia oppimiskokemuksia ja sitä, miten itselle asetettujen tavoitteiden saavuttaminen toteutui käytännössä.

Matkan jälkeen tuli koko reissu tiivistää matkaraportin muotoon. Matkaraportin sai toteuttaa valitsemallaan tavalla esim. Powerpoint esityksenä. Matkaraporttia varten saimme erillisen ohjeistuksen kysymyksineen.

Lopun Erasmus+ apurahan saamisen ehtona oli täyttää Erasmus+ participant survey sekä täyttää ja allekirjoittaa Europass Mobility –lomake.


Kokonaisuudessaan matka sujui hyvin ilman mitään suurempia harmeja. Loukkaantumisilta säästyttiin, yhtä kaatumista lukuun ottamatta, mutta harmiksemme moni kyllä sairastui flunssaan matkan aikana. Matka meni mielestämme todella hyvin, eikä huonoja puolia kyllä paremmin löytynyt. Välillä sattui pieniä kielimuureja hollantilaisten opiskelijoiden kanssa, koska molemmilla oli eri äidinkielet ja välillä tiedon kulkeutuminen oli huonoa. Tiedot oli epäselviä, eikä aina tiennyt mikä oli se oikea tieto mihin luottaa ja siinä olisi hieman parantamisen varaa. Kaikki me varmasti opimme matkalla jotain uutta ja kokemuksena matka oli ainutlaatuinen. Kaikkien matka oli hiukan erilainen ja omanlainen, mutta ehdimme silti viettää myös laatuaikaa yhdessä viimeisen kerran ennen valmistumista.



44 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page