Lähtö päivä
Lentomme lähti Helsinki-Vantaan kentältä kohti aurinkoista Lissabonia, ja sieltä jatkoimme matkaamme kohti Azorien saariryhmää, ensimmäisenä kohteenaan Sao Miguelin saari.
Saapuessamme myöhään illalla hostelliimme, tunsi väsymys jo mutta se ei estänyt meitä tuntemasta innostusta uuden seikkailun edessä. Nopea sisäänkirjautuminen ja tavaroiden jättäminen huoneisiin antoivat meille mahdollisuuden lähteä tutustumaan lähialueen tarjontaan.
Nälkäisinä ja uteliaina suuntasimme läheiselle ostoskeskukseen etsimään paikallisia herkkuja ja ruokapaikkoja. Pian löysimmekin itsellemme sopivan paikan, missä maistella paikallisia makuelämyksiä.
Sao Miguelin saari 16.4.- 22.4.
Tutustuimme paikalliseen urheilukulttuuriin seurasimme ammattilaisjalkapallojoukkueen harjoituksia. Lisäksi päätimme seurata lasten ja nuorten urheiluharrastuksia, jotka kattelivat monipuolisesti eri lajeja, kuten uintia, lentopalloa, jalkapalloa ja purjehdusta.
Käymällä paikan päällä näissä harjoituksissa saimme arvokasta tietoa paikallisesta urheiluelämästä ja sen merkityksestä yhteisölle. Innostuimme niin paljon, että päätimme osallistua myös itse treeneihin ja tarjoutua auttamaan valmennuksessa. Oli hienoa päästä jakamaan omia taitoja ja oppimaan uutta paikallisilta urheilijoilta ja valmentajilta.
Muutamina aamuina vierailimme paikallisissa kouluissa pitämässä liikuntatunteja, joissa keskityimme modattuun pesäpalloon, paikallisittain tunnettuun nimellä "tunnelipallo".
Koulu vierailut
Muutamina aamuina vierailimme paikallisissa kouluissa pitämässä liikuntatunteja, joissa keskityimme, ensin seuraamaan mitä heidän liikunta tunnit pitää sisällään ja sen jälkeen me tarjosimme heille mahdollisuuden pelata tunnelipalloa.
Vierailumme kouluihin tarjosivat meille mahdollisuuden jakaa intohimomme urheiluun ja samalla tutustua paikalliseen koulujärjestelmään ja oppilaiden arkeen. tunnelipallo antoi meille tilaisuuden esitellä suomalaista pesäpallon muunneltua versiota, joka herätti suurta kiinnostusta oppilaiden keskuudessa. He olivat innokkaita kokeilemaan uutta lajia ja oppimaan sen sääntöjä ja tekniikoita.
Vapaa-ajallamme kävimme myös tutustumassa alueen nähtävyyksiin, jotka tarjosivat meille upeita elämyksiä ja mahdollisuuden oppia lisää Azoreiden kulttuurista ja historiasta.
KUVIA NÄHTÄVYYKSISTÄ
Sao Jorgen saari 23.4.-27.4.
Tiistai aamuna aikainen herätys ja heti lentokentälle. Suuntana oli Sao jorgen saari. Saavuttuamme saarelle, meitä vastassa oli majoittajamme Thiago. Thiago on ystävällinen isokokoinen entinen olympiakävijä Judossa. Pääsimmekin heti lentokentällä hyödyntämään hänen kielitaitoansa, kun muutama matkalaukku oli jäänyt jonnekin muualle. Selvisi, että laukut saadaan jo muutaman tunnin päästä.
Majoituksenamme toimi Judo center, jossa oli puitteet kohdillaan. Keittiö, kuntosali, sauna ja olohuone isolla TV:llä! Ei siitä sen enempää. Saarella pääsimme tutustumaan paikalliseen kulttuuriin kulkuetta seuraamalla, eri lajien seuratoimintaa havainnoimalla ja pääsimme myös treeneihin mukaan Judossa. Meistä ei oikein ollut mustalla vyöllä olleita haastamaan, mutta Krister näytti paikallisille, että pelkästään sisulla ja voimallakin voi pärjätä.
Sao jorge oli maisemiltaan myös upea. Pääsimmekin myös vaellusreissulle vapaa päivänämme. Matkaa oli ainoastaan 5 km, mutta nousuja ja laskuja löytyi riittämiin. Kun olimme laskeutuneet meren rantaan, paikalliset kutsuivat meidät koteihinsa maistamaan heidän omilla maillaan valmistettuja herkkuja. Ne olivat maittavia.
27.4.-28.4. Takaisin Sao Miguelille ja kotiin
Oli aika siivota Judo center ja siirtyä takaisin Sao Jorgen saarelle, josta kansainväliset lennot lähtevät. Palasimme samaan majoitukseen, jossa olimme aiemmin jo nukkuneet. Paikat olivat siis tutut, joten viimeiset kierrokset kaupungilla ja ostarilla ennen kuin alkoi pakkaaminen ja valmistautuminen pitkään, mutta odotettuun kotimatkaan. Kotimatka sujui hyvin, kaikki sai laukkunsa ja hyvillä mielin tiemme erkanivat Helsinki-Vantaan lentokentällä noin kello 2.00 yöllä.
Comments