top of page

Amsterdamissa 16.10.-25.11.2022 / Vera Riihiviita

Lokakuun 16. päivä alkoi minun liikkuvuusjaksoni Hollannissa, Amsterdamissa. Aluksi kaikki oli vähän sekavaa, ja ensimmäiset päivät olivatkin lähinnä opettelemista kulkemaan julkisilla kulkuvälineillä ja tutustumista maahan, sekä tietysti englannin kielen käyttämistä joka paikassa. Pikkuhiljaa asiat kuitenkin selkiytyivät, ja pääsin hyvin kiinni rutiineihin ja toimintatapoihin työpaikoilla ja koulussa.

Maanantaina pääsin heti aloittamaan työt Palestra Fitness Centerillä. Siellä tein täyttä päivää aamu yhdeksästä ilta viiteen, aina maanantaisin ja keskiviikkoisin. Ensimmäisinä päivinä Palestralla pääsin tutustumaan muihin työntekijöihin, ja siihen, mitä heidän työnsä siellä sisältää. Pääsin myös seuraamaan paljon yksilöllistä ohjaamista, sekä seniorien kiertoharjoittelu tunteja. Oikeastaan kaikki työpäiväni siellä kuluivat samalla rutiinilla ja kaavalla, eli seurasin samoja yksilö- sekä ryhmäohjauksia, ja pikkuhiljaa pääsin myös itse ohjaamaan niitä. Ainakin opin tuntemaan tiettyjä asiakkaita melko hyvin näiden rutiinien ansiosta, mutta toisaalta jonkinlainen vaihtelu olisi varmasti tehnyt myös ihan hyvää.Kuva: Palestran respasta, johon useimmat asiakkaat jäivät monesti treenin jälkeen kahvittelemaan ja höpöttelemään.

Hybrid Performance olikin sitten toinen työpaikkani, ja siellä olin ainoastaan lauantai aamupäivisin. Hybridillä konseptina toimi “strength and conditioning” treeni tyyli, joka omasta mielestäni muistutti hyvin paljon crossfit/cross trainingia. Siellä pääsin seuraamaan erilaisia valmennus tuokioita ja usein pääsin myös itse mukaan treenaamaan. Siellä porukka oli tosi rentoa, mutta treenit vedettiin aina kovaa. Hybridillä en niinkään saanut ohjausvastuuta, mutta koin siltikin oppineeni jo pelkästään tunteja seuraamalla paljon.


Kuvia Hybridin tiloista.


Tiistai päivät kuluivatkin sitten koulussa urheiluhieronnan, sekä NASM-pt kurssien merkeissä. Molemmat kurssit vaikuttivat todella mielenkiintoisilta ja olisi ollut kiva päästä syventymään niihin vielä lisää. Koulupäiviä oli kuitenkin vain neljä koko kuuden viikon aikana, joten se kokemus jäi ehkä vähän tyngäksi, ja olisin toivonut pääseväni osallistumaan tunneille enemmän. Oppilaat ja opettajat ottivat kaikki meidät hyvin vastaan, ja oppimisympäristö oli muutenkin todella kiva ja puitteet olivat hyvät.


Kuva urheiluhieronnan tunnilta.

Majoittuminen hoitui noin 15 - 20 kilometrin päästä työpaikoilta ja koululta Hoofddorpissa. Kämppä oli siisti ja asuinalue melko rauhallinen. Välimatka työpaikoille ja koululle oli melko pitkä, mutta Amsterdamin keskustassa asuminen olisi ollut huomattavasti kalliimpaa. Junilla ja busseilla matka taittui onneksi melko nopeasti ja vaivattomasti, sitten kun sen oli oppinut. Kämppä oli sopivan tilava ja kotoisa, ja sieltä myös löytyi kaikki tarpeelliset asiat, joten siellä kyllä viihdyin tosi hyvin.


Kuva: Asunnosta ja asuinalueesta


Kotiin palasin 25.11 perjantaina kielitaitoisempana kuin lähtiessäni, sekä tietysti monia oppimiskokemuksia rikkaampana. Erityisesti koin reissulla oppineeni ihmisen kehosta, lihaksista ja luista paljon, kuinka niitä voidaan treenata ja huoltaa turvallisesti, ja myös ohjaus kokemusta tuli jonkin verran lisää. Omasta mielestäni 6 viikkoa vaihdossa oli juuri sopiva määrä, ja sain paljon irti koko kokemuksesta niinkin lyhyessä ajassa. Loppua kohden alkoi jonkun verran koti-ikävä painamaan, mutta työt ja koulu onneksi pitivät koko ajan sen verran kiireisenä, ettei sitä pahemmin ehtinyt miettimään.

Kaikki sujui siis omalla kohdallani suhteellisen helposti ja vaivattomasti, ja voisin ehdottomasti suositella oman kokemukseni perusteella liikkuvuusjaksolle lähtemistä.


Vera Riihiviita (LPT31)


31 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page