top of page
Pens

TUKEA ERI TILANTEISIIN

Kun tarvitset apua  - täältä löytyy tietoa mistä hakea!

Opiskeluhyvinvointia tukevat palvelut ovat käytössäsi koko opiskeluajan. Palveluilla pyrimme tukemaan ja vahvistamaan hyvinvointiasi opiskelussa, oppimisessa ja kehittymisessä ammatilliseksi osaajaksi ja liikunnan alan ammattilaiseksi.

Opiskeluaikaasi voi liittyä jaksoja, jolloin tarvitset lisätukea opiskeluun tai elämäsi suuriin ja pieniin haasteisiin. Henkilökohtaisissa tapaamisissa etsitään uusia näkökulmia ja välineitä hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn edistämiseen. Tarvittaessa tarjoamme apua lisätuen etsimiseen.

Meidän tehtäviimme  kuuluu tukea ja ohjata tuen tarpeessa olevia opiskelijoita yhteistyössä ryhmänohjaajan ja erityisopettajan ja muun opetushenkilöstön kanssa.

Psykologi ja kuraattori

Tampereen kaupungin kuraattori- ja psykologipalvelujen vastaanotto toteutetaan Varalassa. Psykologiin ja kuraattoriin voivat ottaa yhteyttä opiskelija itse, hänen huoltajansa tai oppilaitoksen henkilökunta (asiasta keskustellaan aina ensin opiskelijan kanssa). Ajanvaraukset ja yhteydenotot suoraan kuraattorille Katjalle ja psykologille Anssille puhelimitse soittamalla tai tekstiviestillä.

 

Kuraattori

Tavattavissa torstaisin tai sovittaessa ajanvarauksella Varalassa.

Voit olla yhteydessä kuraattoriin elämäntilanteeseen liittyvissä asioissa: perheeseen, kaverisuhteisiin ja seurusteluun liittyvät asiat, kiusaaminen, elämänhallinta, päihteiden käyttö, pelaaminen, itsenäistyminen, asuminen, taloudellinen tilanne jne.

 

Psykologi


Tavattavissa keskiviikkoisin ajanvarauksella Varalassa.

Voit ottaa minuun yhteyttä, kun kaipaat tukea esim. jännittämiseen, ahdistukseen, mieliala-asioihin, motivaatio-ongelmiin, ihmissuhdeongelmiin tai elämänhallintaan liittyvissä asioissa. Tai kun kaipaat ulkopuolista kuuntelijaa ja keskustelijaa esim. sekavan tai haastavan elämäntilanteen jäsentämiseen. Työskentelen ns. kognitiivis - ratkaisukeskeisesti, opiskelijan omia vahvuuksia sekä myös harjoitteita ja tehtäviä hyödyntäen. Kartoitamme aluksi yhdessä tilanteesi ja sovimme tavoitteista sekä mahdollisista jatkotapaamisista yhdessä.

"Syyslukukauden 2023 ajan koululla toimii myös opintojensa loppuvaihetta suorittava psykologiharjoittelija Oona Saikkonen. Lukukauden alussa Oona voi opiskelijoiden luvalla olla mukana Anssin tapaamisissa. Myöhemmin syksyllä Oona tapaa opiskelijoita myös itsenäisesti. Yhteydenotot tapaamisten tiimoilta toistaiseksi kuitenkin Anssin kautta."

Anssi_psykologi.jpg

Anssi Tikkanen

Psykologi

p. 050 3257 401

anssi.tikkanen@pirha.fi

kuraattori_Ritamäki_edited_edited.jpg

Katja Ritamäki

Kuraattori

p. +358 50 3413160

katja.ritamaki@pirha.fi

bottom of page