top of page
Intense Training

PERSONAL TRAINER

PERSONAL TRAINER - KOULUTUS

Varalan urheiluopiston Personal Trainer -koulutus on kokonaisuus, joka antaa valmiudet toimia paitsi henkilökohtaisena valmentajana niin myös ryhmävalmentajana. Koulutus rakentuu kymmenestä lähijaksosta ja omatoimisesta etäopiskelusta.

Varalan Urheiluopiston Personal Trainer -koulutus on erittäin monipuolinen ja laaja kokonaisuus. PT- asiakkaan yksilöllisten tarpeiden huomioiminen ja toteuttaminen on koulutuksen kivijalka. Tämä takaa opiskelijalle laadukkaan koulutuskokonaisuuden, jonka käytyään hänellä on valmiudet toimia Personal Trainer ammattilaisena, joko yrittäjänä tai toisen palveluksessa. Kouluttajina alan huippuosaajia.

Jokainen opiskelija tekee opiskelun aikana harjoitustyön itse valitsemalleen asiakkaalle, jolla varmistetaan käytännön osaaminen. Koulutuksen hintaan sisältyy myös ruokailut Varalan Urheiluopiston laadukkaassa ravintolassa.

SUORITA LIIKUNNAN JA VALMENNUKSEN TUTKINNON OSA MAKSUTTA

Nyt sinulla on mahdollisuus suorittaa maksutta Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon liikunnan osaamisalan tutkinnon osa ”Yksilöllinen liikunnanohjaus” Varalan Personal Trainer -koulutuksen jälkeen. Tutkinnon osan laajuus on 30 osp ja voit hyödyntää sitä jatko-opinnoissasi. Osaaminen osoitetaan näytöllä.

VARALAN URHEILUOPISTO JA GOGO- LIIKUNTAKESKUS YHTEISTYÖSSÄ

Varalan Urheiluopisto ja GOGO liikuntakeskus tekevät yhteistyötä Varalan Personal Trainer -koulutuksessa. Osa käytännön koulutuksesta toteutetaan GOGO:n laadukkailla kuntosaleilla.

SYKE-TRIBE VERKKOVALMENNUSTYÖKALU KÄYTÖSSÄ PERSONAL- TRAINER KOULUTUKSESSA

Personal Trainer -opiskelijoilla on mahdollista koulutuksen aikana käyttää maksutta SYKE- Tribe -valmennustyökalua. Työkalun avulla voit räätälöidä valmennuksen sopivaksi erilaisille asiakkaille. Ohjelma sisältää mm laadukkaan helppokäyttöisen liikepankin ja harjoitusohjelmien rakentamiseen soveltuvan työkalun, jolla voit helposti toteuttaa valmennusta verkossa tai hybridi-menetelmällä.

Personal Trainer koulutuksen koulutussisältö

VARALAN URHEILUOPISTOSTA VALMISTUU PERSONAL TRAINER AMMATTILAISIA!

MIKSI JUURI SINUN KANNATTAA HAKEUTUA OPISKELEMAAN VARALAN URHEILUOPISTOON PERSONAL TRAINERIKSI

Tulevaisuudessa liikunnan ja hyvinvoinnin merkitys osana jaksamista tulee kasvamaan entisestään ja siihen panostaminen nähdään kannattavana investointina, jonka vuoksi Personal Trainer -palveluista on tullut entistä suositumpi ja kysytympi.

UKK- instituutin uudet terveysliikuntasuositukset korostavat pienten askelten merkitystä. Meillä Varalassa koulutuksen filosofia noudattelee samaa linjaa. PT- asiakkaan yksilöllisten tarpeiden huomioiminen ja toteuttaminen on koulutuksen kivijalka. Tämä takaa opiskelijalle laadukkaan koulutuskokonaisuuden, jonka käytyään hänellä on valmiudet toimia Personal Trainer ammattilaisena, joko yrittäjänä tai toisen palveluksessa.

KUKA VOI HAKEUTUA KOULUTUKSEEN?

Varalan Urheiluopiston Personal- Trainer koulutus on suunnattu liikunnasta, valmennuksesta ja hyvinvoinnista kiinnostuneille. Hakijalla ei tarvitse olla kokemusta liikunta- alalta ja opiskelijaksi voi hakeutua henkilö, joka on täyttänyt 18 vuotta.

KOULUTUKSEN KESTO JA AIKATAULU

Varalan Urheiluopiston Personal Trainer -koulutus rakentuu 10 viikonlopusta ajoittuen yhden vuoden ajalle. Koulutus on monimuoto-opiskelua, josta lähiopetuksen laajuus on 180 h. Etäjaksot sisältävät omatoimista opiskelua. Koulutus on mahdollista toteuttaa myös työn ohella, koska koulutus toteutetaan viikonloppuisin. Viikonloppujen aikataulu on yleensä pe 16:30-20:30 la 8:30-18:00 su 9:00-15:00.
 

Koulutusjakson aikana opiskelija tekee harjoitusasiakkaansa kanssa PT-prosessin, joka arvioidaan koulutuksen lopussa. Koulutuksen viimeisen lähijakson aikana suoritetaan myös PT- koe, jossa arvioidaan osaamista sekä teorian- että käytännön osalta. Kokeen hyväksytysti suorittaneet saavat Varalan Urheiluopiston laadukkaan PT- sertifikaatin ja heillä on oikeus käyttää Personal Trainer -nimikettä.
 

Jokainen koulutukseen osallistuva saa itselleen Polar Unite -urheilukellon sekä Olli Ilanderin ravintovalmennus kirjan.

KOULUTUSSISÄLTÖ

Varalan Urheiluopiston Personal Trainer -koulutus on erittäin monipuolinen ja laaja kokonaisuus, joka rakentuu seuraavista osa-alueista:

 • Tuki- ja liikuntaelin anatomia ja  käytännön anatomia 27h

 • Vuorovaikutustaidot ja didaktiikka 15h

 • Liikuntaneuvonta 15h

 • Testaus ja asiakkaan kartoitus 10h

 • Harjoittelun ohjelmointi 10h

 • Perusominaisuudet 18h
  Kestävyys ( kuormitus fysiologia)
  Voima ( Hermolihas järjestelmä)

 • Ravitsemus 30h

 • Lihashuolto ja liikkuvuus 8h

 • Psyykkinen valmennus 9h

 • Yrittäjyys 16h

 • Ryhmäliikunta 8h

 • Opintojen ohjaus 8 h

HINTA JA PERUUTUSEHDOT

3 350 €. Hinta sisältää ateriat (pe päivällinen, la lounas ja päivällinen, su lounas) opetuksen, opiskelumateriaalit ja Polar-mittarin.

4 100 €. Hinta sisältää lisäksi majoituksen 2-3 hlön huoneessa ja aamupalan.


Majoitusten varaus Varalan myyntipalvelusta 03 2631 211.
 

PT-koulutus maksetaan neljässä erässä. Mahdollisesta peruutuksesta paikanvarauksen jälkeen on ilmoitettava opistolle sähköpostilla (ptkoulutus@varala.fi) Viimeistään kuukausi ennen kurssin alkua.Sen jälkeen tulevista peruutuksista pidätämme paikanvarausmaksun kokonaisuudessaan.Jos asiakas joutuu keskeyttämään kurssin sairauden tai loukkaantumisen vuoksi, määräytyy kurssimaksu kuluneiden kurssivuorokausien mukaisesti. Muussa tapauksessa kurssimaksua ei palauteta.

SEURAAVA KOULUTUS, PT19-RYHMÄ, ALKAA 9.2.2024

Ilmoittaudu koulutukseen alla olevasta painikkeesta.

squats.png

OPISKELIJOIDEN AJATUKSIA KOULUTUKSESTA

”Me ollaan tosi monipuolisesti päästy itse tekemään ja harjoittelemaan, se on ihan parasta! Mielenkiintoista päästä ensin itse kokeilemaan kaikkea uutta, ennen kuin ohjaa niitä toisille”.

”Asiantuntevat opettajat, positiivinen henki, hyvät tilat, upea ympäristö”

”Opettaja oli huippu, rautainen ammattilainen. Ei tylsiä hetkiä, vaikka koko päivä luennointiin. Hyvät esimerkit ja havainnollistamiset. Sai aikaan pohtimaan ja itsekkin hoksaamaan asioita. Käytännön harjoitteet olivat todella mielenkiintoisia ja havainnollistavia.”

”Koulutus on kokonaisuutena ollut erinomainen. Mieleen on eritoten jäänyt kyykky, rinnalle- ja maastaveto tekniikkaopetus. 10/10 suoritus. Olisi ollut mahtavaa, jos lisäksi olisi vielä ollut tempaus tekniikkaa.”

“Edelleen opettajien ammattitaito, sekä selkeästi havaittava intohimo kulloinkin opetettavaa asiaa kohtaan. Myöskin tarkoitukseen erittäin hyvin sopivat tilat. Lauantain opetuspäivä on pituudeltaan äärimmäisen fyysinen ja paljon painavaa asiaa, toisaalta lyhyessä koulutuksessa tulee pakostikkin pidempiä päiviä.”

LISÄTIETOJA VARALASSA TAPAHTUVASTA PT-KOULUTUKSESTA

Julia Hilden_1.jpg

Julia Hildén

Personal Trainer-koulutusvastaava:
ptkoulutus(at)varala.fi

Julia Hildén
+358 44 3459 910

bottom of page