top of page
  • Writer's pictureAdmin

LÄNSIRANNIKON KOULUTUS OY WINNOVAN JA VARALAN URHEILUOPISTON LIIKUNTA-ALAN KOULUTUSYHTEISTYÖ LAAJENE


– LIIKUNNANOHJAUKSEN PERUSTUTKINNON OPINNOT KÄYNNISTYVÄT PORISSA SYKSYLLÄ 2022


WinNovan ja Varalan Urheiluopiston strateginen koulutusyhteistyö laajenee. Syksystä 2022 alkaen liikunnanohjauksen perustutkinto on mahdollista opiskella Porissa. Aikaisemmin yhteystyö on mahdollistanut opinnot Raumalla.


Osapuolten tavoitteena on ollut rakentaa monivuotinen yhteistyö ja alueellisen liikunta-alan työelämän tarpeisiin vastaava laadukas liikunta-alan koulutus.


”On mahtavaa, että saamme laajentaa nyt yhteistyötä WinNovan kanssa myös Poriin. Strategiamme mukaan koulutus on Varalan kasvava ydin ja tämä yhteistyö on meille tärkeä askel eteenpäin strategiamme toteutuksessa”, kertoo Varalan Urheiluopiston toimitusjohtaja Riku Granat.


”Yhteistyöllä tuomme Varalan Urheiluopiston korkeatasoisen liikunta-alan osaamisen WinNovan opiskelijoiden käyttöön ja nyt myös Poriin. Pystymme lisäämään niin ammatillisen koulutuksen kuin alueellamme toimivien urheiluseurojen vetovoimaisuutta merkittävästi”, toteaa WinNovan toimitusjohtaja Lasse Schultz.


”Tämä on WinNovalle merkittävä askel koulutustarjonnan laajentamisessa. Uskon alan vetovoimaan ja opiskelijoiden kiinnostukseen koulutusta kohtaan”, kertoo WinNovan rehtori Juha Vasama.


Liikunnanohjauksen perustutkinto on toisen asteen tutkinto, joka antaa valmiudet erilaisiin liikunta-alan työtehtäviin sekä jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Tutkinnon suorittanut ohjaa liikuntaa erilaisille ja eri-ikäisille ryhmille, laatii fyysistä toimintakykyä ja terveyttä edistäviä henkilökohtaisia liikuntaohjelmia, suunnittelee ja johtaa liikuntaan liittyviä projekteja sekä suunnittelee ja järjestää liikuntatapahtumia. Tutkinnon yhteydessä opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa myös Personal Trainerin pätevyyden antava sertifikaatti.


Liikunta-alan ammattilaisten työ liikunnan ja urheilun keskiössä on merkityksellistä ja sillä on suuri vaikutus yksilöiden, yhteisöjen ja sitä kautta koko yhteiskunnan hyvinvointiin. Liikuntaneuvojien toimintaympäristöt ovat laajat ja tavoittavat kaikki ikäluokat ja eri tavoittein liikkuvat tai urheilevat asiakkaat. Liikuntaneuvoja voi työskennellä esimerkiksi kaupungin ja kunnan liikuntatoimessa, urheilu- ja liikuntaseuroissa sekä yksityisissä liikunta- ja kuntokeskuksissa. Tutkinto antaa hyvät valmiudet myös yrittäjänä toimimiseen. Tutkintonimike on liikuntaneuvoja.


”Haluamme olla luomassa tulevaisuutta, jossa jokainen voi nauttia liikkumisesta tai urheilusta, saavuttaa tavoitteensa ja voida hyvin. Yhteistyö WinNovan kanssa mahdollistaa visiomme toteuttamisen yhä laajemmin.”, kertoo Varalan Urheiluopiston rehtori Marjaana Eskelinen.


Liikunnanohjauksen perustutkinnon koulutus alkaa Porissa elokuussa 2022. Koulutus on laajuudeltaan 180 osp ja tutkinnon suorittaminen kestää 1,5-2 vuotta. Koulutus suunnitellaan ja toteutetaan tiiviissä yhteistyössä paikallisen työelämän kanssa. Opiskelijat valitaan jatkuvalla haulla. Haku on suunnattu aiemmin hankittua tutkintoon tunnistettavaa osaamista suorittaneille, esim. lukion tai ammatillisen koulutuksen, tai osia niistä suorittaneille. Ryhmään valitaan 20 opiskelijaa. Hakutiedot opintopolku.fi sekä varala.fi ja winnova.fi.


TIEDUSTELUT:

Sopimus- ja yhteistyöasiat


Varalan Urheiluopisto

Toimitusjohtaja

Riku Granat

+358 50 5583 813 riku.granat@varala.fi


WinNova

Toimitusjohtaja

Lasse Schultz

+358 44 4557 301

lasse.schultz@winnova.fi


Koulutussisältöön liittyvät asiat


Varalan Urheiluopisto

Rehtori

Marjaana Eskelinen

+358 50 5663 313, marjaana.eskelinen@varala.fi


WinNova

Rehtori

Juha Vasama

+358 44 455 7311

juha.vasama@winnova.fi

7 katselukertaa0 kommenttia

Bình luận


bottom of page