top of page
LOK.jpg

LIIKUNNANOHJAUKSEN PERUSKURSSI, LOK

SUOMEN SUOSITUIN LIIKUNNANOHJAUKSEN PERUSKURSSI LOK (30 osp)

Liikunnanohjauksen peruskurssi antaa sinulle eväät urapolulle liikunnan ja valmennuksen parissa, Personal Traineriksi sekä oman hyvinvointisi kehittämiseen

UUTTA!

Opintoihin on sisällytetty Varalan Urheiluopiston Personal Trainer -koulutus.
Kurssin aikana on myös mahdollista suorittaa Haaga-Helian liikunta-alan AMK-opintoja verkossa veloituksetta.

LIIKUNNANOHJAUKSEN PERUSKURSSI

MITÄ?

Onko unelmasi tehdä töitä tulevaisuudessa liikunta-, sosiaali- tai terveysalalla, toimia Personal Trainerina? Mietitkö alanvaihtoa, haluatko itsevarmuutta esiintymiseen ja ryhmän ohjaamiseen? Kaipaatko lisää tietoa oman hyvinvointisi kehittämiseen? Pidätkö välivuoden ja haluat liikunnallista tekemistä?

Varalan Liikunnanohjauksen peruskurssilta ponnistaa vuodesta toiseen opiskelijoita liikunta-alan jatko-opintoihin. Meillä opiskelijat kertovat viettäneensä siihen astisen elämänsä parhaita hetkiä!

Varalan Urheiluopiston Personal Trainer -koulutus on kokonaisuus, joka antaa valmiudet toimia paitsi henkilökohtaisena valmentajana niin myös ryhmävalmentajana. Jokainen opiskelija tekee 4kk aikana harjoitustyön itse valitsemalleen asiakkaalle, jolla varmistetaan käytännön osaaminen.

Tule ja koe Varalan henki!

Seuraa Lokkilaisia instagramissa @varalalok

Kuvia, tarinoita ja ajatuksia opiskelijoiden arjesta!

KENELLE?

 • Haluat työskennellä tai opiskella tulevaisuudessa liikunnan parissa? Onko unelmasi toimia Personal Trainerina?

 • Kurssi soveltuu erinomaisesti liikuntatieteellisen, liikunnanohjaaja AMK, liikunnanohjauksen perustutkintoon ja fysioterapiakoulutukseen hakeville ja Personal Trainerin työstä kiinnostuneille

 • Valmennuksesta ja liikunnanohjauksesta kiinnostuneille

 • Kurssi sopii myös ohjaamisen ja vuorovaikuttamisen aloille hakeutuville:
  sosiaali- ja kasvatusalojen sekä poliisin ja palomiehen uraan valmentautuville.

 • Haluat edistää omaa tietotaitoasi sekä liikunnallista elämäntapaa

 • Haluat pitää liikunnallisen välivuoden

ASUMINEN VARALASSA

Opistolla asutaan 2-7 hengen huoneissa. Huoneessa on WC, suihku, koulupöydät, sängyt, TV ja molemmille asukkaille oma lukollinen kaappi, jossa voi säilyttää tavaroita viikonlopun yli.
 

Asuntolassa on yhteinen keittiö ja oleskelutila, jossa opiskelijat voivat viettää vapaa-aikaansa. Keittiössä on keittomahdollisuus, mikro ja jääkaappi. Opiskelijoille on varattu tiettyihin aikoihin sali-, kuntosali- ja saunavuoroja. Tiloja voi käyttää myös, mikäli ne ovat vapaana.

Varalan liikunnanohjauksen peruskurssi numeroina 2021

KURSSIN SISÄLTÖ

30 osaamispistettä, 85 työpäivää. Syyskaudella on viikon mittainen syysloma ja kevätkaudella viikon hiihtoloma.
Kurssin opetussuunnitelma sisältää:
 

100 h teoriaopetusta
anatomia ja liikuntafysiologia, didaktiikka ja valmennusoppi
 

350 h oman taidon harjoittamista
kehonhallinta, rytmiikka, tanssit, telinevoimistelu, yleisurheilu, palloilu (sulkapallo, tennis, jalkapallo, salibandy, pesäpallo, koripallo, lentopallo), uinti, luistelu ja jääpelit, suunnistus, esiintymistaito, seikkailuliikunta, luontoliikunta: patikointiretki.


120 h opetusharjoituksia
 

100h PT asiakkuuteen liittyvä sisältö
POLAR-koulutus, Liikuntaneuvonta, Testaus ja asiakkaan kartoitus, Harjoittelun ohjelmointi, PT ja yrittäjyys, Ravitsemus, Asiakkaan mentorointi ja portfoliotyöasiakkuudesta, Psyykkinen valmennus
 

Kurssin aikana suoritetaan myös seuraavat kurssit:

 • Kahvakuulan perusteet

 • Kahvakuulan ohjaaja -koulutus

 • Ryhmäliikunnanohjaajan syventävä jatkokoulutus

 • Urheiluopistojen kuntosalivalmennuksen peruskoulutus

 • Ensiavun perusteet kurssi


Lisäksi LOK-opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) Uimaopettajakurssi erillismaksusta n.90 € (muutos mahdollinen)
 

Kurssin aikana on myös mahdollista suorittaa Haaga-Helian AMK-opintoja verkossa veloituksetta. Suoritettavat opinnot ovat urheilun ja liikunnan kokonaisuuksia esim. liikunnnan ja urheilun pedagogiikka, taidon oppiminen ja toiminnallinen anatomia ja fysiologia.

AJANKOHTA, HINTA JA HAKU

SEURAAVA KURSSI ALKAA KEVÄÄLLÄ 2023

Koulutus 9.1.-19.5.2023. Haku ryhmään käynnissä

HINTA

Liikunnaohjauksen peruskurssi, LOK116  9.1.- 19.5.2023
 

 • 2 990 euroa sisältäen opetuksen ja täysihoidon lähiopetuspäivinä, talviliikuntajakson, koulutusmateriaalit ja todistukset.

 • Ei majoittuville  2 790 €.


Mahdollisuus hakea KELA:n opintotukea.
 

Ilmoittautuminen kurssille on sitova.
 

Ilmoittautumisen yhteydessä maksetaan varausmaksu 250 €. Varausmaksu vähennetään lopullisesta kurssimaksusta. LOK-koulutus maksetaan neljässä erässä. Varausmaksulla paikkasi kurssille on vahvistettu. Lähempänä kurssin alkua sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla käytännönjärjestelyistä.

PERUUTUSEHDOT

Mahdollisesta peruutuksesta paikanvarauksen jälkeen on ilmoitettava opistolle sähköpostilla (tomi. tervala@varala.fi) Viimeistään kuukausi ennen kurssin alkua, jolloin palautamme paikanvarausmaksun (-25€ toimistokulut). Tämän jälkeen tulevista peruutuksista pidätämme paikanvarausmaksun kokonaisuudessaan.

Jos asiakas joutuu keskeyttämään kurssin sairauden tai loukkaantumisen vuoksi, määräytyy kurssimaksu kuluneiden kurssivuorokausien mukaisesti.


Muussa tapauksessa kurssimaksua ei palauteta.

HAKEMINEN

Koulutus 9.1.- 19.5.2023. Haku ryhmään käynnissä

 

Paikat täytetään haku järjestyksessä. Jätä hakemuksesi ajoissa.

OPISKELIJAKOKEMUKSIA VARALAN LIIKUNNANOHJAUKSEN PERUSKURSSILTA

Liikunnalle hakija
 

Liikuntatieteelliseen tiedekuntaan hakijat tulevat LOKille hakemaan itsevarmuutta ohjaamiseen ja opettamiseen sekä kehittämään omia lajitaitojaan.
 

Liikunnalle hakijat arvostavat opettajien henkilökohtaista palautetta ja mahtavaa yhteishenkeä, jotta voivat jatkaa tulevaisuudessa saman tunnelman luomista yliopistossa.

Alanvaihtaja
 

Alanvaihtajilla on toinen ammatti ja mahdollisesti työkokemusta alla päättäessään hakea LOKille. He tulevat kurssille hakemaan elämyksiä ja kokemuksia.
 

Alanvaihtajien tavoitteena on selvittää neljän kuukauden kurssin aikana, voisiko liikunta-ala olla heidän seuraava “se oikea” ammatti. He arvostavat uusia ystävyyssuhteita, joista saattaa olla hyötyä myös liikunta-alalla verkostoituessa.

Välivuoden viettäjä

Välivuoden viettäjät pohtivat, mihin suuntaisivat toiselta asteelta valmistumisen jälkeen. Alanvaihtajien tavoin he miettivät, olisiko liikunta-alalla heidän tulevaisuutensa.

Välivuoden viettäjät saattavat kaivata rytmiä arkeen, jota LOK tuo aikataulutetulla ohjelmallaan. Rytmi sopii välivuoden viettäjien lisäksi myös toiselle ryhmälle – urheilijoille, jotka kaipaavat puoliammattilaisena pelaamisen lisäksi paikan pysyä aktiivisena.

LISÄTIETOJA VARALASSA TAPAHTUVASTA LOK-KOULUTUKSESTA

Joni Harjula_1.jpg

Joni Harjula

Ammatillinen opettaja

LOK vastaava

+358 50 4999 498

bottom of page